Nytt hemlarm utmanar säkerhetsjättar

Point ryms i handflatan och ser ut som en brandvarnare. Ändå rymmer enheten ett komplett hemlarm som kan installeras på bara några minuter. Systemet styrs via en app som kan larma grannar vid misstänkt inbrott.

En bransch som länge stått oförändrad i digitaliseringens framfart är säkerhet i hemmet. Samtidigt ökar efterfrågan på enkla alarm som installeras på egen hand. Enligt Citibank kommer andelen som efterfrågar ett hemlarm som inte kräver en professionell installation mångdubblas på bara några år. Nils Mattisson, VD och delägare på Minut, slutade som produktutvecklare på Apple och bestämde sig för att utveckla hemlarmet som marknaden saknade.


Point installeras på några minuter och monteras enkelt med dubbelhäftande tejp.

Efter många tester och prototyper utvecklades en produkt som nu sålts i 10 000 exemplar. Point är ett smart hemlarm som kombinerar flertalet funktioner. Förutom avancerade rörelsedetektorer rymmer enheten flera andra sensorer som ger en helhetsbild av vad som händer i hemmet.
- Grundprincipen har varit att göra en smart produkt som är enkel att använda, säger Nils Mattisson.

En av grundstenarna i den nya produkten är att skydda integriteten hos individer.
– Det finns många anledningar till att folk inte vill ha en kamera i vardagsrummet. Point ger samma trygghet utan att inkräkta på ens privatliv, säger Nils Mattisson. Dessutom är Point det första hemlarmet där ingen känslig data lämnar enheten.

Idag säljs Point i Europa och USA och kommer bli tillgänglig på Kjell & Company, Webhallen och via E.on. Läs mer på företagets hemsida.